Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γλουτο-μαχίες: Τα καλύτερα celebrity οπίσθια της ελληνικής επικράτειας

Οι καλοί γλουτοί δεν φτιάχνονται από σιλικόνη. Χρειάζεται να χύσεις κιλά ιδρώτα. Και, όταν τους αποκτήσεις, να θυσιάσεις κάθε μικρή γαστρονομική απόλαυση που μπορεί να στους καταστρέψει στο φτερό (ως γνωστόν, κάθε πατατάκι που τρως, εκεί καταλήγει). Αξίζει λοιπόν να χειροκροτήσουμε όρθιοι τους πιο εντυπωσιακούς που κόβουν βόλτες γύρω μας. Και τις κατόχους τους, φυσικά.

Η αποκάλυψη της χρονιάς

Επί σχεδόν μια δεκαετία, η Πειραιώτισσα εστεμμένη Κωνσταντίνα Ράμπια διέθετε τους καλύτερους γλουτούς ανά την επικράτεια. Πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς, από τον χώρο των περιοδικών. Η παντοκρατορία της έλαβε τέλος φέτος, όταν έκανε την επανεμφάνισή της η Αλίκη Καρποδίνη στο Next Top Model. Όχι, το κορίτσι μας (που σταμάτησε το modeling μερικά χρόνια πριν για να γίνει μητέρα) δεν προχώρησε ιδιαίτερα μπροστά στον διαγωνισμό. Αλλά αρκεί να δεις τον ιδρώτα που έτρεξε από το πρόσωπο του κριτή Χάρη Χριστόπουλου όταν εμφανίστηκε μπροστά του στην audition, για να καταλάβεις τι σου μέλει να πάθεις αν τον βρεις ποτέ φάτσα φόρα μπροστά σου. Κρίμα –πολύ κρίμα- που δεν βρήκε εξίσου αναγνώριση η περίπτωση της γυμνάστριας Μαρίας Παπαδοπούλου (ίσως να την θυμάστε από το τηλε-παιχνίδι με τον Μικρούτσικο), ίσως ότι πιο εκθαμβωτικό στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος παρέλασε ποτέ από τις σελίδες του Maxim.

Ο πιο γυμνασμένος

Πώς θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν της Κατερίνας Στικούδη, της μοναδικής εγχώριας celebrity που ιδρώνει την φανέλα με εντατική γυμναστική πριν από κάθε φωτογράφηση της. Ή γύρισμα videoclip. Με θαυμαστά αποτελέσματα, όπως μπορεί να διαπιστώσετε παρακολουθώντας για άλλη μια φορά το "6.000.000" στο dailymotion. Μέχρι πριν 2-3 χρόνια, στη συγκεκριμένη κατηγορία τα σκήπτρα είχε αδιαφιλονίκητα η Έρρικα Πρεζεράκου. Η οποία με την σειρά της είχε διαδεχθεί την Νίκη Ξάνθου. Αλλά, όταν είσαι αθλήτρια και σταματάς, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια σχετική.. πτώση. Όσο χορό και αν ρίξεις μετά.

Ο πιο πολυ-φωτογραφημένος

Αυτός της Όλγας Φαρμάκη, ο οποίος εύκολα θα μπορούσε να γίνει η πιο επιτυχημένη αφίσα του ΕΟΤ, αντί για τις ξενέρωτες που βγάζουμε τώρα. Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν σε παρασκήνιο φωτογράφησής της, έχουν να λένε ότι είναι ο μοναδικός με τόσο έντονη προσωπικότητα. Υπό την έννοια ότι δεν βαριέσαι ποτέ να τον κοιτάζεις. Το πιο εντυπωσιακό; Η ίδια η Όλγα δεν παραδέχεται την πρωτοκαθεδρία του, όντας όντως σεμνή και μεγαλόψυχη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τα προσόντα ανταγωνιστριών της. Όπως π.χ. αυτόν της Χριστίνας Στεφανίδη (μέτοικος λόγω έρωτα στην Ιταλία) που επίσης έχει καταφέρει –και δικαίως- να στρέψει πάνω του τα φλας και τους προβολείς.

Αν χαθείς, ακολούθα το τατού

Heartbreaker. Αυτό έγραφε το τατού της Τζίνα Τζέιμσον. Και αυτή ακριβώς την επίδραση είχαν οι γλουτοί της στον αντρικό πληθυσμό. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους αντίστοιχους της Σάσας Μπάστα (με λάβαρο μια νεραϊδούλα), της Χρύσας Δρακάκη (ένα τριαντάφυλλο) και της Εύας Λάσκαρη (κάτι περικοκλάδες). Γιατί χρειάζεται ένα ιδιαίτερο είδος γυναίκας που και ξέρει ποιο είναι το καλύτερο της σημείο και δεν φοβάται να το τονίσει/στολίσει. 

Τα κρυφά ποταμάκια

Δεν περιμένεις να ακούσεις τα ονόματά τους σε αυτή την λίστα. Και αυτό κάνει την παρουσία τους ακόμη πιο αξιοπρόσεκτη.Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της αψεγάδιαστης Έλενας Ράπτη (αν οι εκλογές γίνονται καλοκαίρι και στις αφίσες της φόραγε μαγιό, μέχρι πρωθυπουργό την βγάζαμε) και της 36χρονης Ευγενίας Μανωλίδου (που, μετά από 3 παιδιά, διαθέτει ακόμη τους γλουτούς έφηβης). Εξίσου δυναμικά παίζει πλέον μπάλα και η Καλομοίρα, τα αποτελέσματα της εντατικής προπόνησης που της κάνει ο σύζυγος στο kickboxing έχουν αρχίσει να φαίνονται. Τέλος, οφείλουμε να σου ζητήσουμε να επανεξετάσεις την περίπτωση της Σταρ Ελλάς Άννα Πρέλεβιτς, για να διαπιστώσεις ό,τι της λείπει σε στήθος, ο καλός θεός της το έχει προσθέσει στους γλουτούς. Που ναι, τους λες και βραζιλιάνικους.

Της πίστας τα καμώματα

Οι πλαδαρές - και άστηθες - τραγουδίστριες είναι σαν τους μονόκερους: έχεις ακουστά ότι υπάρχουν, αλλά δεν τις έχεις δει ποτέ μπροστά σου. Αλλά ακόμη και στις τάξεις τους, υπάρχουν ορισμένες που ξεχωρίζουν. Αυτές που αψήφησαν τα γονίδια που τους χάρισε η μαμά φύση και δούλεψαν τους γλουτούς τους το ίδιο επίπονα και σκληρά με το λαρύγγι τους. Το αποτέλεσμα; Εμφανές σε κάθε φωτογράφησή τους. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Χριστίνας Κολέτσα (ναι, το ξέρω, όνομα και πράμα) που ήρθε και μας αποτελείωσε με το τελευταίο τατού χελιδόνι που πρόσθεσε λίγο πιο πάνω από την επίμαχη περιοχή, της Μαριάντας Πιερίδη, της Ειρήνης Παπαδοπούλου (με διαφορά η πιο γυμνασμένη Ελληνίδα) και - όπως διαπιστώσαμε με έμφαση στο τελευταίο dancing - της Αγγελικής Ηλιάδη. Κάπου εδώ οφείλει να προστεθεί και η Μάρω Λύτρα, με έμφαση στο τατού με τις δυο νότες που έρχεται και στεφανώνει  - σαν κορώνα - το όλο σύνολο.

Οι πλέον ανερχόμενοι

Είναι πολύ δύσκολο για ένα φιλόδοξο "ποπό" να σπάσει το κατεστημένο, να σταματήσει να ακούει για περασμένα μεγαλεία και να χαράξει τον δικό του δρόμο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζει η Ίνα Σιδέρη του "Όλα" (παραλίγο να την ανακηρύξουμε ήδη ως τον καλύτερο στην Ελλάδα) ή η εστεμμένη Κατερίνα Σκουρλή (ειδικά μετά την τελευταία της φωτογράφηση στο Nitro, αυτή με τα γάλατα). Ενώ ειδική μνεία οφείλει να γίνει στην αγαπημένη μας Μαρία Αντιμισάρη από το Dancing (που διαθέτει τα προσόντα, απλά μας στεναχωρεί όταν τα επισκιάζει με 1-2 κιλάκια παραπάνω) και στην Αγγελίνα Ματαλιωτάκη του "Όλα", η οποία διαθέτει και συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω μικρής μέσης/μεγάλης λεκάνης που κάνει το όλο αποτέλεσμα να μοιάζει έντονα Βραζιλιάνικο.

Τα μοντέλα που αγαπήσαμε

Το πρόβλημα με τους γλουτούς των μοντέλων δεν είναι η κυτταρίτιδα (όπως στις υπόλοιπες γυναίκες). Αλλά ότι συνήθως είναι κοκαλιάρικοι. Και όχι ιδιαίτερα γυμνασμένοι. Μια αλήθεια που καμία τους δεν θέλει να γνωρίζετε. Ευτυχώς υπάρχουν πάντα φωτεινές εξαιρέσεις, όπως αυτές της Νταιάνας Ιγροπούλου, της Κάτιας Δέδε και της Κρητικοπούλας του Next top model Δήμητρα Αλεξανδράκη. Ενώ εξίσου ψηλά στις προτιμήσεις μας βρίσκονται η Έφη Κυριάκου (με συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω βραζιλιάνικων γονιδίων) και η Νατάσα Λυμπερίδου (εξίσου φαντασμαγορική, από όποια πλευρά και αν την κοιτάξεις)

Οι all time classic

Δεν τολμάω καν να διανοηθώ πόσα κιλά mail διαμαρτυρίας θα παίρναμε αν δεν αναφέραμε τους δυο πιο σημαντικούς, αυτούς που μεγάλωσαν τις τελευταίες δύο γενιές Ελλήνων, αυτούς μπροστά στους οποίους υπάρχουν ακόμη πιστοί που προσκυνούν και κάνουν το σταυρό τους. Μιλάμε φυσικά για την Γωγώ Μαστροκώστα και την Μάγκυ Χαραλαμπίδου. Πάντα με κοινό χαρακτηριστικό την μυθική φωτογένειά τους, την οποία είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε μέσα από δεκάδες φωτογραφήσεις, ξεχωρίζοντας το cover της Γωγώς στο Nitro, όπου φορούσε μόνο ένα καναπέ και μια θρυλική φωτογράφηση της Μάγκυς στο Playboy. Στην ίδια κατηγορία οφείλουμε να συμπεριλάβουμε και μια ακόμη ιερή τριάδα, αυτή των Ιωάννα Λίλη, Νόνη Δούνια και Νίκη Κάρτσωνα, που την εποχή που μεσουρανούσαν, είχαν κάνει πολλά αγγεία αντρικών εγκεφάλων να σπάσουν.

Το παρατράγουδο

Η PamKiller (Θεοφανία Καλογιάννη κατά τον κόσμο) αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι διαθέτει προσόντα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που θα τα υπεράσπιζαν σθεναρά απέναντι στα ονόματα που προαναφέραμε. Προφανώς και υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις ημι-αγνώστων που θα θέλατε να είχαμε αναφέρει. Ίσως την επόμενη φορά…

Πηγή κειμένου: ΜΕΝ 24


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου