Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Με το rewinder, το twitter μπαίνει σε επαναλήψεις

Το πιο διασκεδαστικό ίσως πράγμα στο twitter είναι όταν συμβαίνει κάποιο γεγονός που σχολιάζεται μαζικά από πολλούς χρήστες την ίδια στιγμή. (ΟΚ, διασκεδαστικό για κάποιους, ανυπόφορο για άλλους, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.) Τι γίνεται όμως όταν χάνεις το live και το βλέπεις μετά μόνος σου;



Σαν από μηχανής "AMAΝ teleshopping", ένα νέο app σου επιτρέπει να μπεις στο πνεύμα του live σχολιασμού, ακόμα και ώρες ή μέρες μετά το γεγονός. Σε έχει φάει στη γκρίνια η κοπέλα σου για παράδειγμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στη γιορτή της φίλης της γιατί “είναι γαϊδουριά πια”. Και ναι, όντως είναι γαϊδουριά να μην πας, αλλά να ρε παιδί μου, έχει Μπαρτσελόνα-Μίλαν απόψε.

Οπότε πες ότι πας, και βάζεις μετά να δεις το ματς σε μαγνητοσκόπηση. Δε θες να βλέπεις τι σχολίαζαν οι χιουμορίστες ποδοσφαιρόφιλοι στο twitter; Ομοίως με άλλα αντίστοιχα μαζικά γεγονότα, από τη Eurovision μέχρι το τελευταίο επεισόδιο κάποιας αγαπημένης σου σειράς.

Αυτό λοιπόν που κάνει το rewinder, είναι να ανιχνεύει τα tweets ενός συγκεκριμένου hashtag από την έναρξη που του θέτεις, και να τα παίζει σε αληθινό χρόνο, σαν σε reply, καθώς παρακολουθείς κι εσύ τη μαγνητοσκόπηση.

(Πόσο κρίμα να μην υπάρχουν όλα αυτά όταν ο Παπακαλιάτης έκανε τηλεόραση.)

Το rewinder είναι για την ώρα διαθέσιμο μόνο σε φορητές συσκευές (κινητά και ταμπλέτες) αλλά σύντομα αναμένεται και για desktop εφαρμογές. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε δωρεάν εκδοχή (όπου ανιχνεύει μέχρι και 800 tweets από ανθρώπους που ακολουθείς συν ένα hashtag της επιλογής σου) αλλά με $2.99 το χρόνο μπορεί να σου επιστρέφει μέχρι και 30,000 tweets κι ένα σωρό hashtags.

Καλές μας επαναλήψεις.

Rewinder from Adriaan Pelzer on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου