Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Foursquare + Monopoly = Foursquaropoly


Η Monopoly είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θεωρείται «αγαπημένο» από εκατομμύρια ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Απαιτεί κρίσιμες αποφάσεις, διαχείριση χρημάτων και φυσικά τύχη, την ίδια στιγμή που οι κανόνες της είναι πολύ εύκολοι και ο καθένας είναι ικανός να παίξει. Αυτά μάλλον είχαν υπόψιν τους τρεις φοιτητές όταν ξεκίνησαν να φτιάχνουν το concept game με τίτλο Foursquaropoly.

Η ιδέα του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένη: η αγορά των ακινήτων που επισκεπτόμαστε στον πραγματικό κόσμο. Η τιμή τους φυσικά εξαρτάται από το πόσο δημοφιλή είναι. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν χρήματα με το να νοικιάζουν τις περιουσίες τους στους άλλους Foursquare χρήστες, την ίδια στιγμή που έχουν και υποχρεώσεις όπως πχ. να πληρώνουν λογαριασμούς. Αν δεν είναι συνεπείς, μαντέψτε! Τους περιμένουν τα κάγκελα της φυλακής.

Όπως ακριβώς και στο κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι δηλαδή.

Το Foursquaropoly concept δημιουργήθηκε από μία παρέα τριών φοιτητών σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Ξεκίνησε ως εργασία αλλά πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και κάποια στιγμή θα μπορούμε να πάρουμε όλοι μέρος στη Foursquaropoly. Θα είναι η αρχή των Foursquare games, των παιχνιδιών δηλαδή που θα φέρουν την εμπειρία σε πιο πραγματικό επίπεδο.

Πώς σας φαίνεται το Foursquaropoly ως concept; Θα παίζατε;


Foursquaropoly from Deanna McDonald on Vimeo.

via gugoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου