Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοφιλής… Ο Χριστός στο Facebook


Εποχή νέων τεχνολογιών και κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί η Lady Gaga να κατέχει τα σκήπτρα στη δημοφιλία των social media αλλά έχει έναν ισχυρό αντίπαλο... Τον Ιησού.

Ο 41χρονος διαιτολόγος από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, Aaron Tabor έχει δημιουργήσει στο Facebook σελίδα αφιερωμένη Στον Χριστό, την Jesus Daily, όπου «ανεβάζει» ρήσεις Του Χριστού από την Αγία Γραφή τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα. Η σελίδα από το 2009 οπότε δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα έχει κερδίσει τη στήριξη 8,5 εκατ. ανθρώπων, ενώ θεωρείται η πιο ενεργή σελίδα του Facebook.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΑllFacebook.com, τα αποσπάσματα και οι ρήσεις της σελίδας έχουν δεχθεί τα περισσότερα «Like» απ’ ό,τι τα σχόλια του Justin Bieber. Η Lady Gaga έχει 43 εκατομμύρια φαν αλλά η σελίδα της έχει μικρότερη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες απ’ ότι η σελίδα Jesus Daily. «Ήθελα να προσφέρω στον κόσμο μία καθημερινή δόση ενθάρρυνσης», δήλωσε ο δρ. Tabor. Οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με τα θρησκευτικά κινήματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η αρθρογράφος Jennifer Preston έγραψε χαρακτηριστικά ότι «ο Tabor δημιούργησε φόρμουλα ‘’για το πιο αφοσιωμένο κοινό του Facebook στον κόσμο’’».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου