Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Smart Forvision, χαριτωμένο, φουτουριστικό και με ηλιακή ενέργεια [concept]


Το Smart Forvision είναι μια έκδοση του αυτοκινήτου Smart Fortwo, όπως τη φαντάστηκε και τη σχεδίασε η εταιρία Daimler AG. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, εξοπλισμένο με φώτα LED χαμηλής κατανάλωσης, φιμέ τζάμια που απορροφούν τις ακτίνες UVA & UVB διατηρώντας δροσερή την καμπίνα του αυτοκινήτου το καλοκαίρι για οικονομία στην ψύξη και πανάλαφρες πλαστικές ζάντες. Τα καθίσματα του αυτοκινήτου και τα σημεία που αγγίζει ο οδηγός είναι φτιαγμένα από ένα ειδικό ύφασμα που τα διατηρεί ζεστά το χειμώνα ώστε να γίνεται οικονομία στη θέρμανση.

Η οροφή του Forvision είναι κατασκευασμένη από ηλεκτρικές κυψέλες που παράγουν ηλιακή ενέργεια και γεμίζουν τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας αρκετά την αυτονομία του αυτοκινήτου μέχρι την επόμενη φόρτιση.
Το concept car θα παρουσιαστεί, για τα μάτια μας μόνο (= Forvision), στο International Motor Show 2011 της Φρανκφούρτης. 

Ο Gottlieb Daimler μαζί με τον Carl Benz δημιούργησαν το 1886 το πρώτο πετρελαιοκίνητο  αυτοκίνητο. Το 2011, 125 χρόνια μετά, η Daimler AG είναι παγκοσμίως ένας από τους πιο επιτυχημένους ομίλους αυτοκινήτου με θυγατρικές της την Mercedes-Benz Cars και την Daimler Trucks. Τα τελευταία χρόνια, το Group της Daimler εφαρμόζει πρωτοποριακές πράσινες τεχνολογίες και εναλλακτικά συστήματα οδήγησης στα αυτοκίνητα που κατασκευάζει, όπως υβριδικές και ηλεκτρικές μηχανές.

via hitechblog.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου