Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Facebook Timeline: Οδηγός ενεργοποίησης από τώρα!

Μετά την παρουσίαση του νέου προφίλ στο Facebook, ήταν πολύ λογικό να ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ αυτών που ενθουσιάστηκαν και αυτών που δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με τις αλλαγές. Φυσικά, πρόκειται για εντελώς υποκειμενικό θέμα και ο καθένας μπορεί (και πρέπει) να έχει τη γνώμη του.

Τώρα, για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν το Facebook Timeline από τώρα, χωρίς δηλαδή να περιμένουν την αυτόματη αλλαγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω απλά βήματα:


Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτή τη διεύθυνση (link) για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Σε αυτή τη σελίδα πατήστε “+Create New App


 Στη συνέχεια ονομάστε την εφαρμογή σας και το namespace όπως θέλετε και tickάρετε ότι συμφωνείτε με τους όρους χρήσης. Εδώ είναι πολύ πιθανό ότι θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το λογαριασμό σας, δίνοντας τον αριθμό του κινητού σας, και θα σας αποσταλλεί δωρεάν SMS με τον σχετικό κωδικό. Ο αριθμός του τηλεφώνου σας ΔΕΝ εμφανίζεται στο προφίλ σας και φυσικά μπορείτε να τον αφαιρέσετε μετά τη διαδικασία επιβεβαίωσης.



Αφού επιβεβαιώσετε ότι είστε εσείς ο χρήστης, τότε θα μεταφερθείτε στην κεντρική οθόνη διαχείρισης της εφαρμογής. Εκεί πατήστε στην επιλογή “Open Graph“.



Στην επόμενη οθόνη θα δείτε το menu “Get Started with Open Graph“. Εκεί συμπληρώστε στα κενά οποιαδήποτε ενέργεια θέλετε και πατήστε “Get Started“.



Στις επόμενες τρεις οθόνες δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Απλά κατεβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε “Save Changes and Next“.



Πλέον είστε έτοιμοι να μεταφερθείτε στο προφίλ σας, όπου θα σας έχει εμφανιστεί η επιλογή “Introducing: Your New Profile“. Πατήστε “Get it Now“.

Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το δικό μου προφίλ:



Να τονίσουμε ότι το νέο σας προφίλ ΔΕΝ είναι ορατό σε φίλους σας που δεν το έχουν ενεργοποιήσει. Ακόμη, για να δείτε το Facebook Timeline σε διαφορετικό υπολογιστή θα πρέπει να γράψετε http://www.facebook.com/[username]?sk=timeline, όπου username βάζετε το δικό σας (εάν δεν έχετε ορίσει username μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα από τα Account Settings).


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου