Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ηackers μπορούν να κλέψουν το αυτοκίνητο σου με ένα απλό SMS


Οι Mathew Solnik και Don Bailey, ερευνητές της iSec Partners σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών, πρόσφατα βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώνουν τις πόρτες των αυτοκινήτων αλλά και να βάζουν μπρος, στέλνοντας απλά ένα SMS από laptop!

Οι δύο ερευνητές κατάφεραν να υποκλέψουν τα μηνύματα μεταξύ του αυτοκινήτου και του συστήματος ξεκλειδώματός του (τύπου OnStar). Μέσα σε δύο ώρες είχαν κατορθώσει να σπάσουν το πρωτόκολλο επικοινωνίας και να το αντιγράψουν στο laptop. Μέχρι στιγμής η δοκιμή έχει πραγματοποιηθεί επιτυχώς σε δύο αμάξια.

Οι Solnik και Bailey σκοπεύουν να παρουσιάσουν την ανακάλυψη τους στο Black Hat Conference αυτή τη βδομάδα, χωρίς όμως να προχωρήσουν στη δημοσίευση τεχνικών λεπτομερειών για ευνόητους λόγους…

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Παρθενική πτήση για το πρώτο «τυπωμένο» αεροσκάφος



Ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροπλάνο που περιφέρεται πάνω από την πανεπιστημιούπολη του Σαουθάμπτον είναι το πρώτο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε σχεδόν εξολοκλήρου με σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι περισσότεροι εκτυπωτές 3D λειτουργούν περίπου όπως οι συμβατικοί εκτυπωτές ψεκασμού, αντί για μελάνι όμως εκτοξεύουν σταγονίδια πλαστικών ή μεταλλικών υλικών και δημιουργούν τρισδιάστατα αντικείμενα στρώμα προς στρώμα.

Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή βιομηχανικών προτύπων, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στη βιομηχανική παραγωγή περίπλοκων αντικειμένων.

H ομάδα του καθηγητή Άντι Κιν «τύπωσε» το αεροπλάνο με μια παραλλαγή της συμβατικής τεχνικής, στην οποία κάθε στρώμα υλικού σχηματίζεται από μια δέσμη λέιζερ που λιώνει μικρά σωματίδια πλαστικού ή μετάλλου και τα ενώνει με το υποκείμενο στρώμα.

Ολόκληρη η άτρακτος, οι πτέρυγες και οι εσωτερικές επιφάνειες του αεροπλάνου τυπώθηκαν έτσι ώστε να «κουμπώνουν» μεταξύ τους χωρίς βίδες ή άλλα συνδέσεις, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Τέτοιου είδους εξαρτήματα θα ήταν δύσκολο και δαπανηρό, ή ακόμα και αδύνατον, να κατασκευαστούν με συμβατικές τεχνικές παραγωγής, τονίζουν.

Το ηλεκτροκίνητο, ελικοφόρο αεροπλάνο έχει άνοιγμα φτερών δύο μέτρα και αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι 160 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ελπίζει τώρα ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση ανοίγει νέες δυνατότητες στο σχεδιασμό αεροσκαφών.

Διάφανες μπαταρίες λιθίου για διάφανο iPhone(;)


Ερευνητές του Πανεπιστημίου Stanford κατόρθωσαν να κατασκευάσουν διάφανες μπαταρίες λιθίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με άρθρο της εφημερίδας του Πανεπιστημίου, πηγή έμπνευσης των ερευνητών αποτέλεσε η επιθυμία τους να δουν στο μέλλον διάφανα προϊόντα της Apple!

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Stanford, Yi Cui, δηλώνει:

“Θα ήθελα να συζητήσω γι’αυτο με το Steve Jobs. Θέλω ένα διάφανο iPhone!”

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η δυσκολία στο να φτιάξεις μια διάφανη μπαταρία έγκειται στο γεγονός ότι τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της δεν είναι διάφανα. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Stanford δε μετέτρεψαν με μαγικό τρόπο τα υλικά αυτά σε αόρατα, αλλά τα έκαναν τόσο μικρά που να μη φαίνονται με γυμνό μάτι.

Λέτε οι μπαταρίες να είναι το πρώτο βήμα και στο μέλλον να δούμε, τελικά, το πολυπόθητο διάφανο iPhone; Εμάς, πάντως, θα μας άρεσε…



‪Researchers Create Transparent Lithium-Ion... by KathimeriniKinisi

Google Page Speed Service, γιατί τα αργά sites τιμωρούνται…


Η Google ρίχνει μεγάλο βάρος στην ταχύτητα και γι’ αυτό “τιμωρεί” τις αργές ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, επειδή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να διαμορφώσει κανείς την ιστοσελίδα του ώστε να είναι γρήγορη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις με μεγάλο όγκο πληροφοριών, η Google εγκαινίασε την υπηρεσία Google Page Speed Service με την οποία υπόσχεται βελτίωση κατά 25%-60%!

Σύμφωνα με την εταιρία, οι πρώτες δοκιμές έφεραν ως αποτέλεσμα διπλάσια ταχύτητα φόρτωσης, χωρίς να χρειαστούν οι παραδοσιακές διαδικασίες επιδιόρθωσης από τους διαχειριστές των ιστοσελίδων.

“Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία πρέπει να εγγραφείτε και να δηλώσετε το DNS της ιστοσελίδας σας στη Google. Η υπηρεσία Google Page Speed Service παίρνει το περιεχόμενο από τους servers σας, επαναγράφει τις σελίδες εφαρμόζωντας τις κορυφαίες τεχνικές βελτίωσης απόδοσης, και στη συνέχεια τις αποδίδει στον τελικό χρήστη μέσω των servers της Google. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας όπως πρώτα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης”

Αρχικά, η υπηρεσία Google Page Speed Service θα είναι δωρεάν, αλλά μετά το δοκιμαστικό στάδιο θα υπάρχει κάποιο κόστος για τη χρήση της. Το σίγουρο είναι ότι πέρα από το κέρδος, η Google θέλει ένα πολύ γρηγορότερο Internet ελέγχοντας ταυτόχρονα και τα sites…

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

How to Migrate Your Facebook Account and Data to Google+


You may not be ready to ditch Facebook for good, but now that you've had a chance to kick the tires on Google+, you might be ready to make it your go-to social network. The problem: You've built up a lot of friends, photos, videos, and other data on Facebook over the years, and you don't want to simply lose all that data. Here's how to migrate it all from Facebook to Google+.

http://gizmodo.com/5824832/how-to-migrate-your-facebook-account-and-data-to-google%2B

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Το Facebook ενός ταξιτζή

http://www.drseeng.com/2011/07/facebook_21.html

Google+ profile


Μόλις μπήκα και εγώ στο "Google+"...!

https://plus.google.com/106309444229060902797/posts

Αν θέλει κάποιος invite ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας αφήσει σχόλιο στο post..

Εφαρμογή για iPhone βρίσκει το καλό καρπούζι!



Κάθε καλοκαίρι αποτελεί το πιο σταθερό άγχος μπροστά στον πάγκο του μανάβη. Πώς θα καταλάβουμε αν το καρπούζι που θα διαλέξουμε θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες ή αν απλά θα βγει… μάπα; Καθένας επιστρατεύει διάφορες δοκιμασίες, όπως ελαφρά χτυπήματα, ζύγισμα με το χέρι και πολλά ακόμα. Όμως και πάλι η τεχνολογία υπόσχεται να δώσει τη σίγουρη λύση μέσα από μια ταπεινή εφαρμογή για iPhone (και λοιπά smartphones) με τον απλό τίτλο iWatermelon. Δείτε πως δουλεύει σε ένα κατατοπιστικό video…





Ο χρήστης επιλέγει το μέγεθος του καρπουζιού και το εξωτερικό του χρώμα. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να ακουμπήσει το κινητό πάνω στην επιφάνεια του φρούτου για να καταγράψει τον ήχο από τρία «παραδοσιακά» χτυπήματα. Η εφαρμογή στη συνέχεια αποφασίζει με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο και εμφανίζει στην οθόνη το σχετικό αποτέλεσμα: καλό, μέτριο ή κακό.

Η εφαρμογή για iPhone είναι διαθέσιμη στο app store της Apple με 0,79 Ευρώ (0,99$) ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και η έκδοση για Android. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στο http://delafranco.com/iwatermelon/

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Από που βγάζει λεφτά η Google; [Infographic]

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της από τις online διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους 12 μήνες το 97% των κερδών της Google που αντιστοιχεί σε $32.2 δισεκατομμύρια προέρχεται από τις διαφημίσεις!

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων της η Google το χρωστά στην υπηρεσία στοχευμένης διαφήμισης AdWords, με την οποία οι διαφημίσεις εμφανίζονται κάθε φορά που ο χρήστης κάνει αναζήτηση με κάποια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

Χρησιμοποιώντας το μοντέλο cost-per-click (CPC), οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το κόστος των όρων αναζήτησης που θα χρησιμοποιούν κάθε φορά και να πληρώνουν μόνο όποτε ένας χρήστης πατάει πάνω στo διαφημιστικό τους σύνδεσμο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 20 όρους αναζήτησης με το μεγαλύτερο κόστος ανά κλικ χωρισμένους σε κατηγορίες. Την πρωτιά φαίνεται να έχει ο τομέας των ασφαλίσεων με συγκεκριμένους όρους αναζήτησης να κοστίζουν μέχρι και $55 για κάθε κλικ!


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Tanmeter, εφαρμογή για iPhone που αξιολογεί το μαύρισμά σας



Θέλετε να δείτε αν η πολύωρη έκθεσή σας στον ήλιο σάς χάρισε τελικά το σταρένιο χρώμα που ονειρευόσασταν; Μήπως να συγκρίνετε με την παρέα σας ποιος έχει κάνει το καλύτερο μαύρισμα; Τώρα μπορείτε να το κάνετε εύκολα με την εφαρμογή Tanmeter από το iPhone σας!

Πρόκειται για μια διασκεδαστική εφαρμογή που αξιολογεί το μαύρισμα σας σε κλίμακα από 0 εώς 10. Μέσω της κάμερας, το Tanmeter καταγράφει τη διαφορά στον τόνο σας πριν και μετά το μαύρισμα, λαμβάνοντας, έτσι, υπόψιν ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο χρώμα.

Η κλίμακα της εφαρμογής έχει ως εξής:

  • 0-4: Καθόλου μαυρσμένος/η, ελαφρώς λιγότερο άσπρο δέρμα από ό,τι πριν
  • 4-6: Σε καλό δρόμο για ωραίο μαύρισμα
  • 6-8: Πολύ καλό επίπεδο μαυρίσματος
  • 8-10: Τέλειο μαύρισμα

Εκτός των άλλων, η εφαρμογή Tanmeter σας επιτρέπει να ανεβάσετε τα αποτελέσματα σας στο Facebook. Διατίθεται για iPhone και iPod Touch (OS 4.1 και άνω) στην τιμή των €0.79.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Το ξυπνητήρι που δε σταματά να χτυπά …αν δεν παίξετε Tetris!


Πόσες φορές στο άκουσμα του ενοχλητικού ξυπνητηριού δεν έχετε πει στον εαυτό σας 10 λεπτάκια ακόμα, με αποτέλεσμα τα 10 αυτά λεπτά να γίνονται ώρες και τελικά να χάνετε αυτό που είχατε να κάνετε;

Τι θα λέγατε, λοιπόν, για ένα ξυπνητήρι, που δε σταματά να χτυπάει αν δεν του αποδείξετε ότι έχετε ξυπνήσει; Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να αποδείξετε κάτι τέτοιο στο ξυπνητήρι σας, η απάντηση είναι …παίζοντας Tetris!

Για την ακρίβεια έχετε το δικαίωμα μιας “Αναβολής” και μάλιστα, για όσο χρονικό διάστημα ορίσετε εσείς. Όταν όμως έρθει το πλήρωμα αυτού του χρόνου, το ξυπνητήρι παύει να είναι πλέον επιεικές. Συγκεκριμένα, για να πειστεί ότι είστε ξύπνιος πρέπει να καθαρίσετε τέσσερις γραμμές στο Tetris! Μόνο τότε θα σας αφήσει στην ησυχία σας…

Ένας πραγματικά πρωτότυπος τρόπος για να ξυπνήσει κανείς, αν και το πιθανότερο είναι να σας κάνει να σιχαθείτε το Tetris. Παρακολουθήστε το μοναδικό αυτο ξυπνητήρι σε δράση στο video που ακολουθεί:



Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Facebook + video - calls

Τώρα πια μπορείτε να μιλάτε με βιντεοκλήσεις με τους φίλους σας στο facebook.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.facebook.com/videocalling

κατεβάστε το απαιτούμενο αρχείο, εγκατάσταση και είστε έτοιμοι για βιντεοκλήση... Have fun!

Facebook και Skype, επιτέλους μαζί!


Όπως αναμενόταν και φημολογούταν εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Facebook ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι χρήστες θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα πραγματοποίησης video κλήσεων απευθείας μέσα από το κοινωνικό δίκτυο, μια υπηρεσία που θα υποστηρίζεται από την Skype!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Google Nexus Contraptions


Ένα viral παιχνίδι για την προώθηση του Nexus S. Μπορείτε να παίξετε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/nexuscontraptions

Μπέος

1. Όταν νικάει η ομάδα του λέει την έκφραση: «Ήταν αριστοτεχνικά… στημένη»!

2. Τι ποτό πίνει; Βότκα με «στημένο» λεμόνι.

3. Όταν ήταν ελεύθερος τι έλεγε στις γκόμενες; Στήσου κι έρχομαι.

4. Και όταν δεν τις ήθελε άλλο: τις πετούσε σαν «στημένη» λεμονόκουπα.

5.Ο Μπέος έστησε το Χρυσό Ντέρμπι της ΙΟΝ για να το φάει μόνος του.

6. Ο Μπέος μπορεί να στήσει μπλόκο στην Τροχαία.

7. Ο Πάγκαλος είπε «μαζί τα φάγαμε», ο Μπέος «μαζί τα στήσαμε».

8. Ο Μπέος στήνει πιο γρήγορα από τον καθένα τα έπιπλα του IKEA.

9. Τι του εύχονται συχνά πυκνά οι φίλοι του; Να τα εκατο-στήσει!

10. Ο Πολ το χταπόδι συμβουλευόταν τον Μπέο πριν κάνει τις προβλέψεις του.

11. Ο Μπέος στο γάμο του «έστησε» τη νύφη.

12. Ο Μπέος πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ του «Πάμε Στοίχημα» με σλόγκαν: «Το ’στησες! Το ’παιξες;»

13. Ο Μπέος έστειλε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες. Είχε παίξει Σπαρτιάτες ημίχρονο - Πέρσες τελικό.

14. Ο Μπέος δεν ανοίγει όλα του τα γράμματα. Μόνο τα συ-στημένα.

15. Ο Μπέος απέρριψε πρόταση να παίξει στο 50-50.

16. Ο Μπέος παίζει σε δελτίο «UNDER με ανατροπή» και κερδίζει.

17. Ο Μπέος «έστησε» τη δημιουργία του κόσμου. Ήταν να γίνει σε οκτώ μέρες, αλλά το είχε παίξει UNDER.

18. Τι θα στήσει ο Μπέος στη φυλακή;....Κωλο

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

filefly - Πώς να μοιραστείτε αρχεία στο Facebook

Το "filefly" είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει το διαμοιρασμό αρχείων με τις επαφές σας στο Facebook. Για να τη χρησιμοποιήσετε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://apps.facebook.com/filefly/

η γράψτε "filefly" στην αναζήτηση του Facebook.

Τηλεφωνικός θάλαμος... με Skype!


Ποιος από εμάς δε γνωρίζει τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους που αποτελούν σήμα κατατεθέν της Αγγλίας; Δυστυχώς με την εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων, οι τηλεφωνικοί θάλαμοι αποτελούν πλέον μόνο τουριστική ατραξιόν…

Για το λόγο αυτό, ο Καθηγητής Michael Shaughnessy στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει έναν τέτοιο τηλεφωνικό θάλαμο, αποφάσισε να τον μετατρέψει σε κάτι πιο μοντέρνο, ενσωματώνοντας του τη δημοφιλή εφαρμογή Skype!

Αυτό που έκανε ο Shaughnessy, ήταν να βρει αρχικά έναν παραδοσιακό τηλεφωνικό θάλαμο 40 ετών και να τον τοποθετήσει στο “Language Resource Center at the W & J College”. Στη συνέχεια εγκατέστησε σε αυτόν ένα iPad 2 με WiFi, Skype και ειδική τεχνολογία Pan & Tilt Vesa Arm για να εξυπηρετεί τους σπουδαστές κάθε ύψους.

Με τον τρόπο αυτό οι τελευταίοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τα σπίτια τους ακόμα και αν αυτά βρίσκονται σε άλλη χώρα, διαθέτοντας πλέον τον ιδιωτικό τους χώρο!

Ποιος ξέρει, ίσως δούμε μια μέρα και τους υπόλοιπους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους να εκσυγχρονίζονται, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι το Λονδίνο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς!

Face Control για video - chat στο PS Vita

H Sony παρουσίασε μια νέα λειτουργία για το PS Vita, με την ονομασία Face Control, στην έκθεση Game Tools and Middleware που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τόκιο.

Με τη λειτουργία Face Control, οι gamers μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε video-chats, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα, να επιλέγουν να εμφανίζουν στις συνομιλίες αυτές όχι το πρόσωπο τους, αλλά …το avatar τους!

Το εντυπωσιακότερο, όμως, όλων είναι ότι όλες οι κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου τους, απεικονίζονται κάθε φορά στο avatar τους.

Για παράδειγμα, κάθε φορά που κάποιος κουνάει το κεφάλι του, κουνιέται με τον ίδιο τρόπο το κεφάλι του χαρακτήρα του, ενώ ακόμα και τα λόγια μοιάζουν να βγαίνουν από το στόμα του τελευταίου!

Παρακολουθήστε τη λειτουργία Face Control σε δράση στο παρακάτω demo:


‪PlayStation Vita Facial Recognition Tech Demo‬‏ by KathimeriniKinisi

Elliptical Machine Office Desk: Γυμναστείτε …στο γραφείο σας!


Η Hammacher Schlemmer δίνει λύση στο πρόβλημα σας με το Elliptical Machine Office Desk, έναν συνδυασμό γραφείου και μηχανήματος γυμναστικής, που σας επιτρέπει να εργάζεστε και να γυμνάζεστε ταυτόχρονα!

Το Elliptical Machine Office Desk διαθέτει ελλειπτικό μηχάνημα σχεδιασμένο να δουλεύει σε σχετικά χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μην αποσπά το χρήστη από τη δουλειά του αλλά και να μην ιδρώνει εν ώρα εργασίας.

Το ύψος του γραφείου προσαρμόζεται, ώστε να εξυπηρετεί τους χρήστες κάθε ύψους, αλλά και να παρέχει δυνατότητα επιλογής όρθιας ή καθιστής άσκησης.

Στο γραφείο βρίσκεται τοποθετημένη μια LCD οθόνη, όπου ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται την ένταση της γυμναστικής του, να βλέπει πόση απόσταση έχει διανύσει ή ακόμα και πόσες θερμίδες έχει κάψει!

Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε για το Elliptical Machine Office Desk, μάλλον θα το ξανασκεφτείτε μόλις μάθετε ότι κοστίζει $8.000 συν άλλα $450 για μεταφορικά. Αν πάλι δεν πτοείστε από την “τσιμπημένη” τιμή του, μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.

Πώς να βρεις δουλειά μέσω Twitter

Twitter Job Hustle from Wonder Years on Vimeo.